dinsdag 6 mei 2008

De nieuwe stompwijk.nl

Een eerste prototype van de nieuwe site is in beperkte kring getoond! De komende weken gaat men nog verder met de optuiging van dit prototype, zeg maar stompwijk.nl, versie 01. Als ik het allemaal goed begrepen heb, zal het prototype in bredere kring gepresenteerd worden voor, tijdens of na de jaarvergadering, ergens in juni 2008. U wordt van harte uitgenodigd. Afhankelijk van de reacties wordt dan het prototype geleidelijk aan een productieversie. Dat wil zeggen een versie die uiteindelijk grosso modo op een nieuwe server zal worden ondergebracht.

Wat is namelijk het geval? Het prototype van de nieuwe site wordt ontwikkeld op een aftandse laptop. Uiteraard om enerzijds handigheid op te doen met het nieuwe content management system, zeg maar de software die gebruikt gaat worden om de nieuwe site op te zetten en te onderhouden en anderzijds om te onderzoeken wat de beste en duidelijkste interface oplevert. Een en ander moet natuurlijk ook nog een beetje fraai ogen, toch?

Zo moet er natuurlijk nog een stevige rondje gediscussieerd worden over adverteren op de site, de relatie met de andere verenigingen en stichtingen in Stompwijk, de rol die de redactie van De Dorpsketting moet spelen, de relatie met de gemeente, adviesraad en misschien zelfs regionale organen. Kortom de Stichting tot Exploitatie van de Dorpsketting gaat een drukke tweede helft van 2008 tegemoet!

Geen opmerkingen: