maandag 7 januari 2008

Adviesraad IV, woningbouw


Woningbouw in de gebiedsvisie voor Stompwijk.

We hebben het al eerder gezegd, het begrip woningbouw wordt geregeld genoemd in de 'Integrale gebiedsvisie voor Stompwijk'. Laten we eerlijk zijn, die hele gebiedsvisie is er gekomen, omdat er onzalige plannen bestonden om maar eens een poldertje vol te bouwen met ongetwijfeld veel te dure en lastig te bereiken huizen. Gelukkig keurden de Stompwijkse gemeenschap en de provincie het woeste plan af.

Velen waren het wel eens over woningbouw in Stompwijk, kleinschalig, betaalbaar, voor jongeren en ouderen. Maar de vraag was natuurlijk, waar dan? Welnu, in de gebiedsvisie worden daar wat suggesties over gedaan. In de kaart hierboven zie je de lokaties in rood aangegeven. In het oog springt natuurlijk de bouw van woningen in of rond het Kulturhusterrein, lekker centraal gelegen en nog een redelijk groot aantal ook. Als het Kulturhusverhaal doorgaat natuurlijk!

Opvallend is verder dat gebied 3 volgens mij al is volgebouwd. Inderdaad voor jongeren en ouderen (er waren geen restricties op dit punt voor zover ik weet), kleinschalig (het zijn niet zo veel woningen), maar of de woningen ter plekke voor ieder betaalbaar waren? Dacht het niet en dat maakt de doelgroep weer veel kleiner. Op het moment van dit schrijven is trouwens nog niet alles aan de man gebracht. En waarom dit volgebouwde terrein toch nog als locatie in de gebiedsvisie terecht is gekomen, weet ik ook niet.

De beoogde terreinen liggen door het hele dorp verspreid. Misschien is het een idee om van ieder terrein 1 of meer foto's te maken en die dan ergens op te slaan? En dan via de site van de Dorpsketting of hier vanuit de blog aan te bieden. Een ieder die zich geroepen voelt een paar fotootjes te maken en die af te leveren bij de Dorpsketting onder vermeling van 'woningbouwvisie' en het nummer van het terreintje in de tekening hierboven, wordt hiertoe van harte uitgenodigd. Als dan over een paar jaartjes al die terreinen zijn volgebouwd met prachtige betaalbare woningen, onder het motto 'voor elk wat wils', dan kunnen we nog eens bekijken 'hoe het vroeger was'.

Misschien een leuke aardrijkskunde les voor de jongens en meisjes uit groep 8?

Geen opmerkingen: