dinsdag 22 januari 2008

Stompwijk in de grote wereld

Schrijver dezes is werkzaam in de bibliotheek van het Vredespaleis. De bibliotheek schaft uiteraard boeken en tijdschriften aan, maar ook wat wij in de bieb parafernalia noemen. In de praktijk voorwerpen waarop het paleis staat afgebeeld. Tegeltjes, lepeltjes, koekblikken, taartvormen, marsepeinvormen en ga zo maar door. Natuurlijk ook ansichtkaarten met een afbeelding van het paleis of de bijzondere tuin, behorende bij het paleis. Onuitputtelijke bron voor dit soort zaken is natuurlijk markplaats.nl.

Diegene die die troep aanschaft, brengt elke medewerker in het paleis op de hoogte van iedere nieuwe aanschaf. Dus ik zie geregeld weer een nieuwe ansichtkaart voorbij komen. Onze aanschaffer is zeer stipt en nauwkeurig, hij scant ook altijd de achterzijde van ansichten, want soms zijn de opmerkingen erg aardig, bijvoorbeeld: "wat een protserig gebouw he?" of "het mag dan een mooi vredesgebouw zijn, maar die grote oorlog kwam er toch maar gewoon, groetjes Piet".

De achterzijde van bovenstaande foto is nagenoeg leeg op wat stempel-, adres- en afzendergegevens na dan. Ja, ja de wereld is klein.

Geen opmerkingen: