dinsdag 20 november 2007

zz zaalvoetbalkampioenschap

Wie "Zetrakoski Zetrakoskini" googled krijgt slechts 1 hit. En dat is dan een verwijzing naar het clubblad van Stompwijk 92 uit februari 2007. In dat clubblad wordt verhaald over het goed verlopen zaalvoetbaltoernooi dat gehouden werd in de eerste twee maanden van 2007.

Maar wat (of wie) is dat nu eigenlijk, Zetrakoski Zetrakoskini, "ZZ" voor het gemak? Het enige wat mij bekend is, is dat achter de naam een groep Stompwijkse, oudere jongeren zit die al sinds jaar en dag onder andere een zaalvoetbaltoernooi organiseert voor het Stompwijkse. Zo ook dit jaar. In de Dorpsketting, nr. 1910, p. 19-20, treft de lezer het inschrijfformulier voor het toernooi in 2008 aan.

Toen schrijver dezes het formulier en begeleidend schrijven zag, dwaalden zijn gedachten af naar de begin jaren negentig van de vorige eeuw. Hij figureerde toen enkele jaren als ondeskundige coach van het roemruchte team "De Vuurvijgen". Dat team speelde in die jaren de sterren van de hemel, maar om onverklaarbare redenen werden zij nooit kampioen. En dat terwijl toch de wereldberoemde Edwin Vurens -klik voor een mooi doelpunt- deel uitmaakte van dit team. Aan hem dankte het team de vele overwinningen, maar gezegd moet worden dat hij alleen goed kon functioneren, omdat hij werd omgeven door andere, iets minder goede voetballers, zeg de aangevers. Namen als Frank Janson, Ruud Vurens, Gerard, Tom en Gert Janson, Leo Lelieveld en natuurlijk Tom Vurens de eenarmige keeper (hij had en heeft twee armen, maar hij gebruikte er altijd maar een), kunnen niet vergeten worden. Een goede Stompwijkse verstaander weet nu ook waar de naam "Vuurvijgen" zijn oorspong vindt.

In die jaren kregen de deelnemers nog een aandenken, in 1991 was dat een bierglas, waarvan hierboven een fotootje. Ik heb de mijne dus nog en, heel wonderbaarlijk, hij is nog heel, want eerlijk is eerlijk het glas is flinterdun. Enne... ik heb hem ook echt gebruikt, laat daarvan het afgesleten opdrukje getuige zijn!

En hoe staat het nu met de bekendheid buiten het dorp van dit zaalvoetbaltoernooi anno 2007? Ook nu weer even googlen en het resultaat is eigenlijk bedroevend; 5 hits, waarvan twee die verwijzen naar het al eerder genoemde clubblad, en dan wordt er nog door carnavalsvereniging "de Gaanders", de "Stompwijkse muziekdagen" en de "futsaldames" een verwijzing gemaakt. En dat is het dan wel weer! Even op youtube gekeken, niks!

Dat kan toch niet! Daarom bij deze een oproep om een en ander dus eens even recht te trekken met betrekking tot het toernooi in 2008. Ik verwacht blogs, foto's op Flickr, filmpjes op youtube en verslagen in de Dorpsketting. We moeten wel gevonden kunnen worden, toch?

Geen opmerkingen: