maandag 10 december 2007

Adviesraad II, ruimte voor ruimte















De Adviesraadvergadering van 6 december 2007 werd redelijk goed bezocht, jammer alleen dat er zo weinig echte jongeren waren. Voor een paar foto's van adviesraadleden en publiek, klik op deze link.

En dat terwijl er toch een paar belangrijke kwesties op de agenda stonden. Met name de gebiedsvisie op Stompwijk, officieel "Integrale gebiedsvisie voor Stompwijk" geheten, kreeg ruime aandacht in de vergadering. Ook in de Dorpsketting, nr 1913 treft men een verslagje aan van deze vergadering en het belang van de gepresenteerde gebiedsvisie.

Een paar kernwoorden, in de presentatie te horen: rondweg, kassengebied en daaraan gekoppeld het begrip "ruimte voor ruimte", nieuwbouw, geld, planning en procedures. Het is goed eens te kijken hoe het plan er nu eigenlijk uitziet, maar als men zelf aan de slag wil, klik dan de link in de vorige alinea. Men kan trouwens ook een website bezoeken waarop veel informatie over de totstandkoming van de visie en de visie zelf uiteraard ook. Voor hen die dat teveel moeite vinden, hierboven alvast een grote overzichtstekening uit het plan, klik op de foto voor een beeldschermvullend plaatje. Je kunt natuurlijk ook wachten op de informatiefolder van de gemeente, met uitleg over de visie, die einde dit jaar begin volgend jaar op de deurmat van iedere Stompwijker valt.

Voor het eerst hoorde ik van de uitdrukking "ruimte voor ruimte" in de gehouden presentatie. Hiermee wordt aangeduid dat afbraak van kassen buiten het bestaande kassengebied in het dorp 'gecompenseerd' kan worden door ter plekke 1 of meer woningen te bouwen, bij wijze van compensatie. Beluister hier de uitleg van Frank van Vliet (hij presenteerde de visie), die hij gaf na een vraag uit de zaal. Hij heeft daar 1 minuut en 42 seconden de tijd voor genomen. Klik op het pijltje dat naar rechts wijst in het balkje hieronder:

Geen opmerkingen: