maandag 21 juli 2008

Vlonderpop zeer geslaagd!


Afgelopen zondag, 20 juli 2008, was het nu voor de tweede keer gehouden, vlonderpop festivalletje een groot succes. Met groot enthousiasme lieten de bands het toegestroomde publiek genieten van hun optredens. Een enkel (hoos)buitje mocht de pret niet drukken!

In 2007 organiseerde Gert Janson en zijn buren Gerard en Hilde Pardon op de tegen het water gebouwde vlonder voor hun huizen een optreden van enkele bands -of was het er maar één?- tijdens de beroemde Stomwpijkse kermisdagen. Kennelijk viel dat zo goed in de smaak dat hij en zijn buren ook dit jaar weer een vlonderpop organiseerden.

Een beetje uitgebreider dat wel. Een beetje? Welnee, een en ander werd groots aangepakt. De vlonder werd tijdelijk verlengd, er werden partytenten opgebouwd en verankerd, de brug werd ontruimd, het podium opgebouwd en een iets oudere buurman nam -op eigen initiatief, laat dat duidelijk zijn- de benen. De Stompwijkse tamtam deed de rest: Vlonderpop editie 2008, optredende bands "Hekking B Band" en "The Dudes"

Ik vermoed dat er omstreeks 4uur wel zo'n 100 man publiek was toegestroomd; de voortuinen waren volgepakt, de brug ook en zelfs op de straat stond publiek. Het voorbij keutelende verkeer (het was druk en de kwaliteit van het plaveisel is ook niet je dat), zorgde nog voor extra belangstelling voor de perfecte optredens.

Op een gegeven moment moest het enthousiaste publiek op de brug toch tot iets meer rust worden gemaand want die zaalde vervaarlijk door tijdens het op en neer springen. Bij dit alles hield de hond des huizes -Tankie- zich erg rustig, zo nu en dan struinde zij eens rond op het podium, snuffelde aan trom en microfoonstandaard en veegde haar achterwerk eens af aan het gelegde tapijtje.

Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd, familie had voor diverse emmers salade gezorgd, onze Stompwijkse topper visroken zette het publiek in de rook, maar dat nam ieder voor lief, want er was wel perfect gerookte rode poon en kabeljauw, de haring ontbrak natuurlijk ook niet en natuurlijk was er net voldoende drank, met en zonder alcohol. Schrijver dezes werd nog vergast op een uitermate goed gekoelde groentensap, want hij moest nog sturen.

Tot slot. Er werd gefotografeerd en gefilmd. Wat zou het leuk zijn als die filmpjes beschikbaar kwamen voor het grote publiek? Moet kunnen, toch? Voor een stuk of wat foto's van de optredende bands kan ik gelukkig verwijzen naar de door mij op flickr geplaatste foto's. Een daarvan staat hierboven, rechts geen kamerplanten, maar rietplanten naast de vlonder.

Geen opmerkingen: