dinsdag 8 juli 2008

Het Dorpswapen

Stompwijk : dorp van het dorstige hert. Dit is de titel van het boek over de Stompwijkse geschiedenis ooit geschreven door de heer C.J. Schalken toentertijd (1986) hoofd van de school alhier. Ik moest aan dit boek denken toen ik in een overlijdensadvertentie in het Nederlands Dagblad de zinssnede  “Als een hert dat verlangt naar water” zag staan. In een berijming ergens uit de achttiende eeuw luidt het volledige vers “Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God!” en dat vind ik toch mooier! De tekst is te vinden in Psalm 42,2.

Het beeld dat men krijgt bij deze zin is ooit gekozen tot wapen van de gemeente Stompwijk; volgens Schalken, p. 3-4 in genoemd boek. Zie hier ook voor wat meer achtergrond informatie.

Waarom dit oude nieuws hier herhalen? Omdat de tekst in deze blog terechtgekomen is via een email. Niet onmiddellijk gepubliceerd, maar in de wachtrij gezet, zodat er nog wat aan veranderd kan worden.

Een fantastische mogelijkheid, want terwijl je zo wat zit te surfen of aan het werk bent, heb je een eenvoudige mogelijkheid even een kattebelletje, een ideetje of misschien zelfs een volledige tekst op te sturen naar de blog. Velen onder ons hebben constant een email programma openstaan, dus is het een makkie even een tekstje op te sturen. Ga het zeker vaker gebruiken

Als u als trouwe lezer van deze blog trouwens de behoefte voelt om zo nu en dan ook eens een tekstje bij te dragen, neem dan contact op met de redactie van de Dorpssketting onder verwijzing naar deze blog. Zij zorgen er dan voor dat u dat emailadres krijgt. Makkelijk zat! Bedenk wel dat er altijd nog een redacteur tussen zit! We zitten niet te wachten op spam natuurlijk.

Geen opmerkingen: