woensdag 13 februari 2008

College nieuwsflits

In Dorpsketting, nr, 1920, p. 7 een nieuwsflits van het college van burgemeester en wethouders. Wezenlijk voor bijvoorbeeld de ouderen van Stompwijk, ja voor de ouderen in de gehele gemeente, is de instemming met de concept WMO-nota met de welluidende naam 'Vitale verbindingen', 2008-1012. Kernbegrippen: sociale samenhang, prestatievelden, clientondersteuning, mantelzorg en toegeleiding? naar WMO-voorzieningen.

En het leuke is dat de gemeenteraad de nota nu voor inspraak vrijgeeft.

Zo zou je eens kunnen gaan vragen of er in de nota niet iets gezegd kan worden over de bereikbaarheid van de locaties waarover in de prestatievelden wordt gesproken, of als we spreken over het verstrekken van adviezen, of over maatschappelijk opvang. Gewoon een taxi nemen? Of kan misschien ons beoogde Kulturhus hier een rol gaan spelen?

En nu we het toch over het Kulturhus hebben. In Dorpsketting, nr. 1919 ook een nieuwsflits van het college op bladzijde 25. Daar, onder andere, de mededeling dat de gebiedsvisie op 2 oktober 2007 is vastgesteld --in deze blog is geregeld gesproken over die gebiedsvisie-- en dat er nu ook een uivoeringsstrategie is. Tijdens de uitvoering van de in de visie beschreven zaken zal 'de open en interactieve manier van werken ingezet [worden] waarmee de visie tot stand is gekomen.'

Ik verwachtte eigenlijk een verwijzing naar een document waarin de uitvoeringsstrategie is vastgelegd. Uiteraard biedt voor een dergelijk document de Dorpsketting onvoldoende ruimte, maar een link naar een webpagina of een document moet toch niet zo moeilijk mee te geven zijn? Op de website van de gemeente tref ik alleen een exacte kopie aan van de de nieuwsflits in de Dorpsketting.

Ik begrijp dat de besluiten van burgemeester en wethouders via de nieuwsflitsen rap naar buiten kunnen worden gebracht en dat het opnemen van documenten op websites ietsje zal naijlen. Dus heb ik een weekje gewacht en toen (nog) eens gekeken op de site 'Gebiedsvisie Stompwijk', maar de uitvoeringsstrategie heb ik niet gevonden. Zal wel aan mij liggen of misschien nog wat langer wachten?

Geen opmerkingen: