woensdag 27 februari 2008

Knopen uit de gebiedsvisie


Ergens in oktober vorig jaar werd de gebiedsvisie voor Stompwijk goedgekeurd en wat later ook gepresenteerd aan de bewoners van Stompwijk. Ik blogde hier al over vooral in de maand december 2007. Toen al maakte ik gewag van de voortvarendheid die men zou betrachten bij het ten uitvoer brengen van de visie.

Inmiddels hebben alle bewoners van Stompwijk een folder ontvangen met daarop samengevat de visie en nu eind februari 2008 lezen we in een collegeflits in de Dorpsketting, nr. 1922, p. 7, dat ook echt wordt begonnen met een onderdeel uit de visie, aangeduid met Recreatief knooppunt Stompwijkseweg, te onderzoeken.

Even snel het plan er bij gepakt om het geheugen wat op te frissen. Ik citeer dan ook maar een stuk uit het plan voor alle duidelijkheid. Het citaat is te vinden op p. 15 van het plan:
Twee recreatieve knopen
De kwaliteiten van het landelijke gebied en de kern worden gekenmerkt door rust en
ruimte. De stedelijke recreant die hiervan wil genieten wordt aan de rand van het gebied ontvangen in een van de twee recreatieve knooppunten. Zowel bij de Kostverlorenweg/ Stompwijkseweg als bij de kern van Stompwijk wordt een informatiecentrum ingericht, met goede parkeergelegenheid en een restaurant. Daarvandaan betreden recreanten wandelend, fi etsend, kanoënd of op andere passende wijze het gebied. Zo kunnen vele mensen genieten van dorp en landschap, terwijl de rust in het gebied blijft behouden.
In het plan wordt over twee knooppunten gesproken , maar de start wordt gemaakt met het knooppunt bij het viaduct, zie de opname hierboven.

Dat wordt nog een lastige klus om in dat gebiedje alle wensen te realiseren. We hebben het wel over parkeerruimte, een horecagelegenheid, fietsverhuur en informatiepunt.

Is het een slechte gedachte om het knooppunt een beetje te verleggen naar het terreintje hieronder aangegeven? Dat is maar een paar 100 mtr verder, maar daar zijn de genoemde wensen in feite toch al aanwezig? Je kunt er parkeren, er staat al een horecagelegenheid en -laten we eerlijk zijn- die vervelende A4 is dan een stukje verderop gelegen. Zomaar een gedachte.

met dank aan Google Earth!

Geen opmerkingen: