donderdag 21 februari 2008

Reacties

Vandaag hoorde ik dat er is gereageerd op 1 of meer blogberichten. Ik zie die reacties echter niet binnenkomen. De vraag is dan ook of reageren dan wel zo simpel is.

In principe is het mogelijk anoniem te reageren, maar netter is het natuurlijk om jezelf bekend te maken. Je wordt daartoe uitgenodigd als je een reactie op een blogbericht wilt versturen. Dat laatste is het gemakkelijkst als je reageert en gebruik maakt van een google (mail) account, maar dat hoeft dus niet.

Google heeft om automatisch reageren onmogelijk te maken, het zogenaamde blogspammen, een voorziening ingebouwd waarbij altijd een menselijke ingreep noodzakelijk is. Men moet een plaatje met daarop letters en soms ook cijfers lezen en de gelezen letters intoetsen. Iedere keer zijn dat weer andere letters in nieuwe verschijningsvormen. Maar het menselijk verstand kan de letters gemakkelijk herkennen, dus dat hoeft geen probleem op te leveren. Als je dit niet doet of toch een interpretatie- of leesfoutje maakt dan wordt de reactie niet verstuurd. Voor de geinteresseerden in deze techniek, zoek op CAPTCHA en/of reCAPTCHA.

Ik zou zeggen, probeer het gewoon.

Geen opmerkingen: