dinsdag 12 februari 2008

De fik er in! III

De bewijzen zijn geleverd! Er is is kwade wil in het spel geweest bij de explosie tijdens oudjaarsnacht. Deskundigen van de brandweer hebben op basis van uitvoerig onderzoek vastgesteld --zo bleken de deuren van de container vervormd-- dat er 'iets' onder in de container moet zijn ontploft. Zo wordt verhaald in Dorpsketting, nr. 1920, op bladzijden 34-35.

De schavuiten moeten geweten hebben dat de brandweer drie maal zou controleren, want tijdens de drie controles van de brandweer werd niets onregelmatigs vastgesteld. Wanneer werd die derde controle trouwens uitgevoerd? En hebben de organiserende jongeren die container niet een beetje in de gaten gehouden?

Nu ik er zo eens over nadenk. Zijn er verschillende soorten drukgolven? Kennelijk bestaan er toch drukgolven die juist de deuren van containers opzoeken en niet altijd de weg van de minste weerstand kiezen. Dus door de open constructie van de container bovenin.

En natuurlijk was de ook ontplofte container in Vlaardingen bovenaan gewoon afgesloten, want alleen zo kan je genieten van een oudjaarsvuur, toch? Of was daar in tegenstelling tot de berichten ook kwade wil in het geding?

Zie De fik er in! en De fik er in! II.

Geen opmerkingen: